The Ultimate Guide To Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince muayyen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında özen edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi ciğerin hem bile merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi derunin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Bir strüktürda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve başka ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir binadadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile tütünı maktu ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde güvenli kucak oluşturur.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat başka kapı imalatları kabilinden değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. Ekseriyetle metal yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya düz ve kolayca açılabilen binaya sahiptir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de oylumlu binalarda Yangın Çıkış Kapısı olması kişilerin emanet kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve dirim kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Dünya üzerinde yangın dair; konutlar da dahil başlamak üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması mecburi başüstüneğundan en münteşir standartlardan birisi BS yani İngiliz Standardıdır.

Bu kapılar anayasa olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan cereyan etmek üzere dü gruba ayrılır.

Firmaların genel olarak pratik yöntemi; Apartmanların Yatak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı hevesliarak; adida kâin Garaj namına iniş derunin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Dairesel merdivenin destur verilmediği bölgeler arasında okul, dirimlik kuruluşu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden fazla başüstüneğu âlem merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Report this wiki page